4 Temmuz 2012 Çarşamba

Restaurant Hippopotamus

Bu ülkede yemek yenebilecek az mekan var. Tabii bu bizim için geçerli yoksa hatırlarsanız daha önce OMG başlıklı yazımdaki görüntüyü bulabilirsiniz.

Daha önce arkadaslarımızdan duymuştuk hatta Paris te de var ancak burası onun şubesimi bilemiyorum.

Hippopotamus adlı restoranda deneyelim şansımızı dedik. Yer olarak Val-hydra da.Burası sadece et ve türevlerinin bulunduğu bir yer. Ben çok beğenmedim çünkü ben eti soslu severim bunlar sadece pisirip getiriyorlar. Tabi ki servis her zaman ki gibi yavaş yavaş.

Bir de tavsiyem eğer çocuğunuz yoksa alt katta oturmayın yoksa kafanız baya şişebilir.






Menü kısmında sadece çiğ yemekler bölümü vardı. Bunu yerken kendimi düşünemiyorum. Hadi çiğ yumurta neyse bir derece yinede yenilebilir ancak ben pişmişini bile yiyemiyor iken çiğ kıyma aman allahım.





Buda Cezayir'de öğrendiğim ve bağımlılık yapan salata.Aslında hepimizi bildiği bir tarif ve bizde genellikle salata değil meze olarak kullanılır ancak burada salata niyetine veriliyor. Adı  ''Salade Pikan''Salade Hamis''diye değişiyor.


Günün sonunda en mutlu olduğum an, hemen restoranın yanında olan İtalyan dondurmacısı.İçerisi nasıl dolu nasıl sıra var. Ben dondurma hastasıyımdır. Carte d'or bir paketini tek başıma yerim. Cornetteler de en az 2 tane yerim.Ama bu dondurmada sadece iki top yememe rağmen beni doyurdu tıkadı, bir daha yemek istediğim kesildi. Uğrayan olursa kesinlikle denemesini tavsiye ederim.

Tennis club de palmiers

Uzun zamandır tenise ilgi duyuyordum ancak hep planlarımı Türkiye ye döndükten sonrası için planlıyordum.
Tenis kursuna giderim sonra kendimi geliştiririm turnuvalara falan katılırım :)diye plan yaparken, arkadaş sohbetinde burada tenis kulubü olduğunu ders verildiğini öğrendiğim an hersey değişti kafam da.

Tamam dedim bu kursa yazilmaliyim, ama sadece cuma günleri tatil, aksam is çıkışında da olmaz diye kendi kendimi yerken, gittik bir cuma gunü konuşmaya.

Şans benden yana cuma günleri dahil olmak üzere hergün aksam 10' a kadar açık , hocamı da ayarladık ve ben tenis kursuna başladım. Tenis oynayabilmek için keske hafta da iki olsa ama yaklaşık 100 km gidiyoruz. Gül'ü seven katlanıyor dikenine, benim için diken sayılmaz ama arabayı süren umi için benden yorucu oluyordur eminim.

Ben hiç şikayetçi değilim vallahi;)

Tenis kursu val- hydra da. İsterseniz sadece yer kiralayabiliyorsunuz, isterseniz hoca ile çalışabiliyorsunuz. Ya da üye de olabiliyorsunuz ama benim için pek avantajlı değil. Hocaların tlf numaralarını veriyorlar siz hangisini isterseniz onu arayıp basliyabiliyorsunuz.

Çok rağbet var, Çinliler , Türkler bir çok oynayan var, hele cezayirliler benim tahmin ettiğimden çok. Turnuvalar düzenleniyor , yurtdışından oyuncular geliyormuş. Merkezde yaşamadığımız için böyle sosyal faaliyetlere çok uzağiz.Ama insan isteyince hersey mümkün.









3 Temmuz 2012 Salı

Elite model look Algerie 2012

Çoğu zaman postlarımdan bu ülkede fazla organizasyon olmadığından sosyal açıdan çok zayıf olduğundan bahseder dururum. Ancak Cezayir gelişiyor. Daha önce de denk gelmiştim güzellik yarışmalarına ve çok şaşırmıştım, bu kadar geriliğin içinde bunu nasıl unutmadan yapıyorlar diye..

Katılım her sene daha da artıyormuş internette yazan bilgilere göre.Gerçekten fizik olarak çok uygunlar, uzun ve dar yapılılar.Çok güzel Araplar kızlar da var.Bence gençlerin kendini kurtarabilmeleri (kurtarmak diyorum çünkü hepsi ilk fırsatta Fransa ya yada başka ülkelere kaçmak için fırsat kolluyorlar) için büyük bir fırsat.


Bütün resimler https://www.facebook.com/pages/Elite-Model-Look-Algeria sitesinden alınmıştır.