22 Ocak 2012 Pazar

Her yer çiçek...

   Şu an İstanbul'da ve diğer bölgelerde kara kış kendini hissettirirken biz burada ilk bahar ilk günlerini yaşıyoruz sanki. Bu sene çok soğuk olmadı hatta çok uzun yağmurlarda yağmadı.Annemle çoğu kez tlf konuşurken oranın çok soğuk olduğunda buralar 20 derecelerdeydi. Tv dan izlerken ; karın yağmasını, kar topu oynamayı, kar yağarken dolaşmayı ne kadar özlediğim farkına vardım. Benim yerime de zevkini çıkarın :)))))

Havaların güzel gitmesiyle çiçekler nasıl güzeller. Hele papatyalar , güneşi görünce nasıl dimdikler , sanki kollarını açıp güneşe merhaba diyorlar.En çok soğuk olunca onlar için üzülüyorum , güneşli havalarda gösteriş yaparcasına açtıkları yapraklarını, taçlarını, soğukta bir kapıyorlar, sanki büzüş büzüşler. Bu nergislerin kokusu bütün odayı kaplıyor, mükemmeller.




 Daha önce de söylemiştim burada yağmur yağmaz, fışkırır gökten.Yanımda fotoğraf makinem  olsaydı bu çam ağacının nasıl bir pırlanta gibi parladığını göstermek isterdim.




Bol bol yağmur yağdığından hep gökkuşağı görebiliyoruz. Ben çok seviyorum, görünce bir sevinç kaplıyor içimi nedenini bilmediğim.

6 yorum:


  1. My sweet friend, I translated your blog, very nice and interesting you site.
    When you want to take refuge in good ballads of yesterday, today and forever in all languages and genres I invite you to visit my blog and listen me.
    From this Saturday January 21th I pay tribute to Arab culture , Middle East songs,in Arabic lenguage. Ababsa Fella (Algeria), Vivian Bishara (Palestine), Malouma (Mauritania), Ahlam (UAE), Bahaa El Kafi (Tunisia), Myriam Fares (Lebanon), Arwa (Yemen), Samira Said (Morocco), Dana Halabi (Kuwait), Shirine Abdelwahab (Egypt)
    I am a broadcaster of Argentina.
    Best regards from Rosario-Argentina
    Albert.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel hava,hasret kaldik sicaga tadini cikar bizim icin...

    YanıtlaSil
  3. i'm so in love with the landscape.
    nice post.
    lovely greets
    maren anita

    YanıtlaSil
  4. thanks maren, me too, ı have many landspace pictures but ı m perrty lazzy :)

    YanıtlaSil
  5. kazara rastladigim blogunuz cok enteresan geldi, ben yaklasik 4 yil cezayir de yasadim, uc sene kadardir istanbul dayim. enteresan geldi cunku ceayir de yasadigim sure zarfinda bir blogum olmasina karsin hic aklima gelmemisti bu tarz bir blog ama cok hosuma gitti bundan sonra takipcinizim :))

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,

    Çok sevindim beğendiğine.Biraz geç cevap verebildim tatil nedeniyle:))) Bende buraya geldikten 1,5 sene sonra açtım ve yazmaya başladım. Aslında vakit olsa resimler çekip, yeni yerler görüp aktarmayı çok istiyorum.

    YanıtlaSil