14 Şubat 2011 Pazartesi

Grev, Kandil, Sevgililer günü üçlemesi.

İlk önce herkesin kandilini en içten dileklerimle kutlar, Mevlid Kandilimizin hayırlara vesile olmasını dilerim. Bugün birçok dua etmeyi düşünüyorum. Tabi aralarda saçma sapan şeyler içinde dualarım mevcut :) Ama en önemli isteğim şu an için bu ülkede Mısır, Tunus gibi olayların yaşanmaması ve artık açık cezaevindeki yaşamamızda kurtulmamız.

Bugün ayrıca sevgililer günü.Burada yapabileceğimiz hiç bir sey yok.Aslında bu akşam için çıkabilirsek dışarıda yemek yeriz diye düşünmüştük ki......burada kaldı düşüncemiz. Evet işçilerimizin grevi yüzünden 3 gündür şantiyede hayat durmuş durumda. Biz ülkede yürüyüş olucak filan derken bizim işçiler grev yaptı.Kapattılar yolları, ne yerli çalışanlar girebiliyor şantiyeye, ne de Türk personel çıkabiliyor dışarıya. Amaç hep aynı. Zam zam. Yahu senin kendi devletin sana bakmıyor, sen çalıştığına şükür etmiyorsun da yolumuza taş koyuyorsun. Akıl almıyor. Bunlar ota poka grev yapıyorlar. Örnek mesela, tünel bitiyormuş, iş bitiyor diye bunlar grev yaptılar. Nasıl yani !!! Şimdi iş bitince bunlar normal olarak işten çıkıcaklar. Yahu sizi nufüsumuza almadık çalışmaya aldık. Biz bile iş bitince gidicez, ne yapalım tünel bitti ama halen sizi çalıştıralım mesela, aylıklarınızı yatıralım, ssknızı ödeyelim nasıl olur.Başka emriniz. Şunu da anlamış değilim şimdi biz karar yüzünden yani güvenlik yüzünden şantiyede kalıyoruz. Ama Portekizli ortakların aileleri Tizi de cirit atıyorlar.Onların karısı, çocukları var. Bu adamlar şantiyenin önünde grevdeler, hayat akışını kesiyorlar, işi aksatıyorlar, onu geçtim sendika başkanları burada çalışan üst pozisyondakilerin işlerine son verilmesini istemeye kadar cüret edebiliyorlarken bizi burada tutan yetkililer nerede bilinmiyor. O kadar bizi düşünen yetkili bu konulara eğilmiyor, ne polis ne jandarma kimse topluluğu dağıtamıyor.Bu tutarsızlık insanı felç ediyor. Ben bu konuya nasıl geldim anlamdım, sevgililer gününden bahsediyordum.:)

Bir aralar cool takılır'' sevgililer günü ne ayol ''triplerine yatardım. Niye yaparmışım şimdi hatırlamıyorum yada şimdi niye sevgileler gününü önemser gibi oldum onu da düşünmedim açıkçası.Bu satıları yazarken sanırım buldum. İnsan evlendikten sonra herşey rutinleşiyor, daha önce zaten sevgileler gününde sevgilin varsa sana hediye alıcağını biliyorsun.Ama evlilik durumunda olay farklı, artık sen sevgili değilsin ki. Niye sana hediye alsın, yemeğe götürsün.Bu düşünce erkek düşüncesi. Kadınlar tarafından bakınca'' yahu zaten normal şartlarda yemeğe gitmiyoruz, incelik yapıp çiçek almıyorsun, hediye desen zorla evlilik yıldönümüzde - o da olursa- o yüzden fırsatları değerlendirmeliyiz. Ayrıca biz evliyiz diye sevgili değilmiyiz. Asıl biz sevgiliyiz huuuu huuuuu. Senin karnını doyuran, çamaşırlarını yıkayan, ütü yapan, sevkat , sevgi gösteren, hem sevgilin, hem aşçın, temizlikçin, hayat arkadaşın. Burada bu konuyu bitirken günün sözünü söylemek istiyorum.İster bekar ol ister evli, unutma gelirken alman gerekeni, gelme eve elin boşsa, yoksa yatarsın bir kuru sofa'da :)

Cezayirde beklene yürüyüşle ilgili herhangi bir gazete okumadığımda size de bilgi veremiyorum.En kısa zamanda öğrenirsem yazarım.Ama duyumlarıma göre Tizi de ve Naciria da bir şeyler olucakmış.????

Mutlu, mesut, bol hediyeli sevgililer günü, ve bol hayırlı, dualı kandiller diliyorum.

Sevgilerle.

2 yorum:

  1. Bol hediyeli :)) I hopee!!

    YanıtlaSil
  2. vallahı ben hiç bir sey bekleyemiyorum:) durum malum :)ınsallah sen guzel bır sevgılıler gunu gecırmıssındır.
    Sevgıler

    YanıtlaSil