7 Şubat 2011 Pazartesi

Başlıksız

Zaman su gibi akıyor. 1 ay oldu şantiye'ye geleli. Hiç bir şey yapmadan geçti kocaman ay. Ne fransızca çalıştım ne de herhangi bir icratta bulundum. Akşamları bir ara ne güzel koşuyordum ama o kara bulutlar gelene kadar.Daha önce bahsetmişim olmalıyım, burada yağmur başladımı dinmez, yağar yağar, yükünü boşaltır, toplamak için biraz dinlenir, gücünü topladıktan sonra tüm gücüyle, sanki daha önce hiç yağmamış gibi yağmaya tekrar başlar.Yağmurlu 1 hafta geçirdikten sonra artık güneşin yüzünü gösterme zamanı gelmişti. Şuan havada zerre kadar bulut yok ama ayaz var. Akşamları koşmak çok güzel.Börtü-böcek sesleri, gecenin sessizliği, karşımda dağlar, temiz hava, ruhumu temizlememe birazda olsa sakinleşmeme yardımcı oluyor.Bide şu sabahları uyanabilsem yoga mı yapabilsem ne güzel olucak.

Geçen perşembe evci iznimizle :) çıktık işten direkt cezayir'e gittik. Bab Azzoura gittik. Uno'dan alışveriş yaptık. Sonra da arkadaşlarımız Yangın ailesiyle güzel bir yemek yedik. Allahım nasıl kıtlıktan çıkmış gibiyim.Herşeyden istiyor canım. İtalyan restuarantına gittik.Yedikte yedik ohhhhhhhhhhhhh. Bulunduğum süre içerisinde yediğim en güzel pizzaydı. yummyyy yummyyyy. Yemekten sonra sevdelere oturmaya gittik. Vallahi allah razı olsun canım nasıl ince belli bardakta demleme çay çekiyordu. Üzerimdeki ağırlığı attım yudum yudum yudumlarken hoş sohbet çayımla.Sonra da döndük gerçek evimize. Bir yayıldım bir yayıldım anlatamam. Yattım halının üstüne dönüyorum bir sağa bir sola. Hee söyleyeyim ben halının üstüne yatmaya bayılırım :) Temizlik, toplanma derken şantiye'ye dönme vakti geldi.Bir hafta sonu da böyle geldi geçti.


Şantiyenin ve Nacira'nın resimleri çektim ama yüklemedim.Yakın zamanda yüklerim inşallah.

Cezayirde durumlar sakin.Yada bize öyle geliyor. Gazetlerden okumaya çalışıyorum, hergün bir yerde bir olay var ama bizim ofistekilerin hiç şeyden haberleri yok. Ben gösteriyorum haberleri şaşırıyorlar, bende bu durumlarına şasırıyorum.
En sonki haberlerde: Cezayir'de ve Annaba'da işsizler yürüyüş yapmışlar. Her geçen gün yeni groupların oluştuğunu söylüyorlar, halkın sistemin değişmesini istediklerini yazıyorlar.
Ancak benim insanlardan konuşmalarımdan anlaşılan, belli yaşın üstündeki insanların ne olursa olsun M.Bouteflika'ya minnet borçlarının olduklarını ve başkanın değişmemesini istediklerini söylüyorlar. Çok eski değil bundan 10 -15 sene önce insanlar işlerine giderken karıyla helalleşip öyle çıkıyorlarmış evlerinden. Acaba bugün sağ kalabilicekmiyiz korkusuyla yaşıyorlarmış. Kadınlar bile alışveriş torbalarında tüfekle çıkıyorlarmış bakkala, markete.Durum okadar kötüyken bu hallerine şükür ediyorlar. Haksızda değil rejim değişikliği isteyenler, başkan zaten yaşlı ve hasta ancak bu yolla yapılacak değişiklik iyi yöndemi olur bilinmez. İnşallah herhangi bir sorun çıkmadan, diğer ülkeler gibi karışmadan sonuçlanır herşey.

Çok mutlu olduğum ve paylaşmadan geçemeyeceğim sınav sonuçlarım açıklandı ve artık  Smmm belgesi almaya hak kazandım. Ohh be bitti rahatladım.Burada ders çalışmak gerçekten çok zor. Ayrıca yarın bir sorun çıkmazsa kursuma başlıyorum.Fransızca.... Şimdilik eğitimim açısından tek istediğim şu dili öğrenmek.

Şimdilik bu kadar.

Sevgiyle kalın...



4 yorum:

  1. kızımmm yazdıklarını okudum senı cok anlıyorum derslerını verdıgınede cok sevındım her an aklımdasın gecer ınsallah sıkıntılarınız sevıyom senı kendıne ıyı bak

    YanıtlaSil
  2. ABLAAA SANA MSJ ATTIM ANNEMDEN CEVAP VERMEDİN !!!
    O PİZZADA VE MAKARNADAN CANIM COK ÇEKTİ DOĞRUSU :) YARASIN LÖP LÖP KAS OLSUN :)
    SENİ ÖPERİM KOCAMAN MUCX MUCX :))

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel en azından gezip eğlenmeye vakit bulabiliyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  4. tabiii buna da şükür ama bundan beteri ne olabilir diye düşündüm şimdi bunları yazarken de... düşünmesi bile kötü :) hafta bir dısarı çıkmak zor olduğundan her fırsatı değerlendirmek zorunda hissediyorum kendimi :)

    YanıtlaSil