6 Aralık 2011 Salı

Oha demek istiyorum!!!!

Böyle konuşmaları hiç sevmesem '' oha , çüş v.b.''de buradaki insanlar sayesinde iyice ağzım bozuldu. Hatta burada Türkçe bilmedikleri için ben önüme geçene sayıyorum. Çok güzel oluyor ancak İstanbul'a döndüğümde de devam ediyorum ama tek sorun herkesin türkçe biliyor olması :))))))))))

Neyse bu ülkeye gelipte ''aman çok iyi insanlar, şöyle iyiler böyle iyiler'' diyenini henüz görmedim. Genelleme yapmak istemiyorum bizimde buralı olup inanamadığımız, ne kadar iyi dediğimiz bir arkadaşımız var. Sadece bir :)
Şuan yazıyı yazarken karşımda oturan muhasebe elemanında nefret ediyorum. Adamı gördükçe miğdem bulanıyor. Hele ki bir hapşuruyor aman yarabbi.  Ben böylesini ilk defa görüyorum.O hapşurdukça bana bir şeyler oluyor. Ay bide ofiste tırnaklarını kesiyorlar, çat-çut, üstlerine atlayasım geliyor, allahım sabır ver bana. Erkeği de aynı kadını da .Bıraksak ofiste ağda partisi filan yapacaklar.

Aslında konu bu değildi ancak çok spontane gelişti:)

Biz artık kampta yaşadığımız için evlerimize burada çalışan bayan temizlikçiler geliyor. Daha önceden arkadaşlarımızla birlikte kalırken ben odamı kilitlerdim ben istemezdim onların temizliklerini filan. Ozmanlarda biz kendimize yemek için aldığımız çerez, biskuvi v.b. şeyler bir bakıyorduk açılmış yenmiş. Ben gıcık bir insanımdır. Öyle benim malımı benden izinsiz kimse kullanamaz. Neyse biz bunlara çattık, izin isteyin filan dedik. Buradaki mantık'' onlar nasılsa alırlar yenisini, yesek ne olur, hem bizde yok, onlarda var'' 

Sonra yapılan evlere ayrılınca ben temizliğe gelmelerini istemedim. Annam bir temizlik yapıyorlar, yemin ederim ben gördükçe sinir kat sayılarım artıyordu. Ayakkabı bezi ile mutfak, tv sehpası, toz alınacak her yeri silip sonra da o bezi tekrar ayakkabılığın yanına koyarlar. Bunların temizlik anlayışı bu kadar.

Gün geldi bizim arkadaşın evinden bir şeyler eksilmeye başladığı farketti. Paralar, yüzükler, parfümler, kıyafetler, neler neler. Kimin aldıkları belli. Ancak hiç bir şey yapamıyorsunuz. Öyle insanlar ki bir de karşınıza geçip Allah, din, imandan, namaz, müslümanız filan bahsediyorlar, bir ağlıyorlar, yeminler üstüne yeminler. Gidenler gitti, hele ki o alan kimse onun için vurgun yani. Hayatında göremeyeceği , alamayacağı şeylere hırsızlık yaparak sahip oldu. Ama bu kadar salak insanlar ki aradan 1 ay geçmeden bu sefer diğer arkadaşın evinde eşyalar uçmaya başladı. Biliyorduk kim yapıyor diye ama hep bir şüphe vardı. Artık kanıtlandı. Ama yine bir bok yapamıyorsun. Kanıt lazımmış. Düşünün yani sizin eşyalarınızı çalanı biliyorsunuz , her gün görüyorsunuz ve bir şey yapamıyorsunuz. Giden zaten gitti, ama hıncı .....

Benim asıl gücüme giden'' tamam benim eşyalarım çalınmadı ama'' gelip geçerken karşı karşıya gelindiğinde suratlarındaki o pis gülümsemeyle selam vermeleri. Bizi salak yerine koymaları. Ben buna dayanamıyorum. Benim elime verecekler onları ahhhh ahhhh, içimdeki bütün stresi atmama yardımcı olurlardı ama.

Burada hırsızlık diz boyudur. Hırsızlık yapmayı kendilerine hak sayarlar. Ama yakalanınca da o kadar komik duruma düşüyorlar ki. Bizim arkadaşın showroomuna mlz getirmiş Cezayirlinin biri. Beş dakikalığına ofise giriyor- çıkıyor, oranın sahibi de karşı masada otuyuruyor, kaş göz derken hoppp cep tlf gitmiş. Bunlar farkına varıyor kimin aldığını. Hemen tlf açıyorlar adama, seni kamera da kaydettik polis filan derken çalan adam getiriyor tlf. Bahanesi ise; ya ben oyunlarına bakıyordum yanlışlıkla cebime koymuşum. Sen misin bizi salak yerine koyan, bir araba dayak yemiş.

Tabii ki herkes için aynıdırlar demiyorum. Ama fırsatını bulan yapıyor. Siz siz olun bunlara pek güvenmeyin.

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ahaha;
    Sorsan hepsi birbirini kötüler,
    Gel gör ki hepsi birbirinden beter.

    Bir kaç madde ile Cezayirli mantığı;

    * Bir bez ile hem pencere pervazları, hem camlar, hem çalışma masası, hem bilgisayar ekranı silinebilir normaldir,
    * Bende yoksa çalarım, haram değil,
    * Yemekten sonra istediğim gibi garip sesler çıkarır rahat rahat geğirebilirim ayıp değil,
    * Lafa geldi mi mangalda kül koymam, müslümanlığı kimselere bırakmam ama oruç namaz konusunda o kadar da kasmam...

    Hepsi aynı bunların.

    YanıtlaSil
  3. vallahi doğru diyorsun aslında daha beterler de elim dilim varmıyor ne söylemeye ne de yazmaya. din din namaz oruç derler herşeyin daha beteri var, allah ıslah etsin bunların hepsini

    YanıtlaSil