5 Kasım 2010 Cuma

Jardın D'essai du hamma

Bugün cuma ve tatil bizde kalktık karpuzcu ailesinin yanına gittik, cezayir merkeze. İlk olarak palais de la culture resim sergisine gittik oradan da çok çok güzel olan parka gittik. İsminin anlamını şu an bilmiyorum ama görülmeye değer bir yer.Buraya ister arabayla ister Makam-ı şehidin yanında bulunan teleferikle gidebilirsiniz.Biz teleferiği kullandık ancak ilk başlar benim için biraz zordu.Ay ben ne ödlek tavuk olmuşum da haberim yok.Neyse, okadar güzel ve çeşitli memleketlerden gelen heybetli ağaçlar varki, insan yürü yürü bitiremiyor gezi alanını. Bambu ağaçları inanılmazdı . Çinden, Avusturyadan, Japonyadan, Güneybatı asyadan gelen, İngiltereden gelen bir çok ağaç. İçinde ayrıca hayvanat bahçesi var ama erken saatte kapandığından içeriye giremedik. Bu parka sabah gelip o temiz havanın ve kuş cıvıltılarının içinde spor yapmak çok ama çok dinlendirici olur. Piknik için banklar var belki mangal yapılmaz ama orada kahvaltı etmek, çayını yudumlamak bile yeter insana. Bu kadar güzel olmasını beklemiyordum itiraf ediyorum.

Jardın d'essai du hamma 1832 yapılmış ancak 1929 da fransız mimarı Regnier tarafından düzenlenmiştir. Tam olarak tarihini anlayamadım fransızcam biraz az olduğundan tam okuyup anlayınca tekrara yazarım. Ayrıca http://www.jardindessai.com/ buradan da daha fazla bilgi alabilirsiniz.

İşte benim bakış açımdan




Yazın çıktığımız antalya gezisinde buna benzer bir kare daha paylaşmıştım sizinle. Yine aynı mantalite yine aynı cahillik aynı bağnazlık vs. Yani ne oldu oraya yazı yazdında be gerizekalı hötün tavana mı erdi.











Kuşlar okadar neşeliydiler ki sema'da bir o yana bir bu yana dans edip durdular.Tam olarak yakalayamadım ama ...










2 yorum:

  1. abla kız fotoğraflar çok güzel özellikle alltan 11. olan :) ne ilginç ağaçlar yav. bu arada saçların uzamış :)

    YanıtlaSil
  2. Evet cok cok guzel resımlerle belkı cok bellı olmuyor ama o kadar heybetlıler kı.Saclarım baya uzadı adamın ellerı hafıfmıs bukadar uzaması ılgınc

    YanıtlaSil